Tuesday, October 31, 2006

Airwaves i ord

Min anmeldelse af dette års Iceland Airwaves kan findes på Diskant.dk

Monday, October 30, 2006

Dagens release

Idag bliver IBM 1401, A User's Manual af Jóhann Jóhannsson udgivet på 4AD i Europa.

Tjek den nyrestaurerede hjemmeside, johannjohannsson.com samt en side tilegnet den nye plade, ausersmanual.com

Airwaves i billeder


Musikken er selvfølgelig hvad vi var der for, men Kims kompromisløse tilstedeværelse med sit mobil-kamera, resulterede desuden også i en visuel dækning af Reykjavik on fire. Snart følger vores artikel på Diskant, men indtil da kommer der her et par eksklusive billeder.




Evil Madness





Monday, October 16, 2006

RIFF på Stylus Magazine

Endnu en positiv dækning af Reykjavik International Film Festival fra en af vores international gæster, Todd Burns, Editor-in-Chief på Stylus Magazine

Mr Burns (!) skriver udførligt om festivalens film, udformning, profil og selve realisering. Det eneste I ikke skal mærke jer er hans ord om Daft Punks Electroma.

(Selve artiklen findes en uge frem på Stylus øverst i forsidens højre hjørne)

Sunday, October 15, 2006

Red Road


Britiske Andrea Arnold var gæst på Reykjavik International Film Festival, i forbindelse med forevisningen af spillefilmsdebuten Red Road.

Jackie arbejder for CCTV, firmaet med de allestedsnærværende overvågningskameraer, der er tiltænkt at gøre UK et sikrere sted at leve. Det er et ensomt liv foran de mange tv-skærme, og Jackie opsluges af de personer og liv hun følger, der nærmest har fiktiv karakter i hendes egen verden. Langsomt udvikler forholdende sig dog til pludselig at gribe ind i hendes ellers beskyttede liv bag skærmen med joystick'et i hånden, og langsomt åbner filmen op for et plot der fordrejer ens hidtidige opfattelse af karaktererne og deres indbyrdes forhold. Den tøvende udvikling og afsløring af filmens plot og karakterernes motiver er et beundringsværdigt træk fra Arnolds side, og det resulterer i en kompromisløs fortællestil. Visuelt set er filmen domineret af de mange overvågningskameraer og deres rå og forstyrret støjende æstetik - Manovich ville elske det.

Andrea Arnold understregede i Q&A'en efter premieren, hvordan hun frygter for overvågningssystemets indvirken på folks liv og færden - hvilken effekt det har på folk at være på kamera ca 300 gange om dagen.

Red Road er den første af tre planlagte film i 'The Advance Party Project', der vil vise Glasgow og de samme syv skuespillere i de samme roller, men i tre vidt forskellige film af 3 uafhængige instruktører. Ideen er ingen ringere end Triers, men Trust Film/ Zentropa tillader dog ikke at nogen siger det højt. Filmen vandt Juryens Specialpris i Cannes i år, og på RIFF '06 vandt den velfortjent Filmkritikernes pris, fra en tre mand stærk FIPRESCI-Jury.

Saturday, October 14, 2006

Leo på slap line

RIFF '06 var så heldig at have Leo Stefansson som vores faste festival fotograf. Han fulgte med til diverse events, turen ud af byen, til ukendte egne af Reykjavik i selskab med store som små filmstjerner. Vi taler om så fine navne som Darth Vader, Atom Egoyan, Aleksandr Sokurov, Barbara Albert, Brice Cauvin, Lubna Azabal, Presidenten sammen med Ruhal og Asif ud af The Tipton 3, og min kære ven Vijaya Mulay. Billederne kan ses her på hans hjemmeside - leostefansson.com

Thursday, October 12, 2006

RIFF '06

Reykjavik International Film Festival sluttede sidste søndag, efter 11 intense dage med film, koncerter, verdensgæster og presse, Páll Óskar og Midnight Movies, Daft Punk's Electroma og DJ set, udflugter incl. ridetur og middag ved det Blå Hav, sene aftentimer i biografer og på barer, vindere og priser, og besøg hos Presidenten på Bessastadir.

indieWIRE's Brian Brooks var så fræk at snuppe et billede af undertegnede (eller overtegnede) og Dagur Kári under den semi-formelle begivenhed på Bessastadir, hvor Atom Egoyan blev hyldet og modtog "The Creative Excellency Award". indieWIRE / iPOP

Fortsættelse følger...

Max Richter lyder igen

Max Richters nye plade Songs From Before er nu ude på Fatcat, og min anmeldelse kan læses på Diskant.dk.

I 2004 udgav Richter den meget roste The Blue Notebooks, som blandede Kafka-citater med minimalistiske klassiske kompositioner. Det samme forsøges på den nye udgivelse, der dog aldrig formår at fastholde lytteren eller overhovedet sætte sine spor i hukommelsen efter at skiven er stoppet med at spinde. Men giv den et lyt alligevel.