Tuesday, February 28, 2006

osv.

...der skete så det, at jeg havde endnu mere ondt lørdag. Dagen foregik i pendulfart mellem den såkaldt akamiske festival, der foregik i Idno-bygningen på den anden side af gaden, og min seng. 1 times intervaller.

Fredag var en succes. Nix Noltes var trampende, truttende, trommende og filende på strengene i deres personlige arrangementer af Balkan-klassikere. Men pludselig var det tid til Jakobínarína rundt om hjørnet. Der sker altid det at man bliver hevet fra sit sikre hvilested i baren bagest i lokalet hele vejen frem til scenekanten, mens ens ben danner en hemmelig pagt med musikken, så de bevæger sig som kun Mads Mabuse i Klub Modernes selskab. (Dette er indbegrebet af web-loggens komplet interne natur!) Senere Sirkus, der for gud ved hvilken gang lagde lokale til undertegnedes død. Men med fornyet energi gik det ned ad bakke - lige ned til Lækjatorgs tyrkiske hule. Og her skete der det, der aldrig måtte ske, at jeg gladeligt gav 650 isl.kr. for en falafel! For de penge kan man få 4 falafler + et lille glas syntetisk rødt saftevand på Nørrebro. Den falafelmand har virkelig forstået at lave en god forretning.

Igår så vi Blódbönd, en ny islandsk film af Árni Ólafur, med musik af Jóhann Jóhannsson. Det er et familiedrama af de helt store med overbevisende underspillet spil. Visuelt set har vi gang i den kølig-blå ende af colorgradingskalaen, og den polske kameramand er meget glad for nærbilledernes æstetiske detaljer. Det er i det hele taget en vellykket film, der som en af de få islandske rent faktisk ligner en film.

Hvis der er nogen, der har vovet sig ind at se Susanne Biers Efter brylluppet, vil I så venligst fortælle om min mor taler sandt, når hun siger, at der er Sigur Rós musik heri? - Det må være gammelt materiale?

Ser:
Blódbönd (06) - Árni Ólafur Ásgeirsson
The Importance of Being Icelandic (98)
Snow Walker (03) - Charles Martin Smith
Í skugga hrafnsins (88) - Hrafn Gunnlaugsson
Insomnia (97) - Erik Skjoldbjærg

Hører:
Liars
Johnny Cash

0 Comments:

Post a Comment

<< Home