Sunday, April 05, 2009

CPH:PIX

Så er der ikke lang tid til, at den nye filmfestival CPH:PIX sætter gang i hundredvis af visninger - 16.-26. april - og her følger et par personlige anbefalinger -


Stella
Fransk film sat i 1970'erne om pigen Stella og hendes coming-of-age. Med kontemporær fransk musik, masser af Ricard og en ufattelig dejlig indsats fra Leora Barbara som den 12-årige Stella.

Left Bank
Fantastisk overraskende genreeksperiment, fra socialrealisme til okkultisk horror i denne nye belgiske film af Pieter van Hees.

River People
I Asian Avantgarde-serien finder man denne langsomme bådtur ned ad den kinesiske Yellow River - badet i tåge og rød mudder.

Vasermil
Tre teenagedrenge med hver deres etnisk/religiøse baggrund i opgør i det sydlige Israel. Flot uæstetiseret og usentimental skildring af deres hverdag, med rastløshed, lim-sniffen og faderopgør.

Prince of Broadway
Sean Bakers portræt af street hustleren Lucky og den dag, da hans ex pludselig efterlader en baby i hans arme. Pulserende, farverige gadebilleder fra et mindre glossy hjørne af NYC, end man er vandt til at se på film.

The Wrestler
Mickey Rourkes dejlige fjæs er endelig tilbage på det store lærred. - Og så i en sympatisk rolle! Rourke som wrestler, forelsket i en stripper, kæmpende for at vinde sin datters kærlighed igen.


Ser også frem til hele New Talent-serien, den mexicanske The Bastards fra samme selskab som Carlos Reygadas, japanske Kore-edas Still Walking, Paul Schraders nye Adam Ressurrected, Moodyssons Mammut, Stop Making Sense og selvfølgelig John Waters på Glyptoteket og Laibachs Bach-show i Marmorkirken.

www.cphpix.dk